За масленото тесто:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пудра захар
150 гр. студено масло
1 жълтък
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. студена вода
За плънката:
1 ч.ч. глюкоза (около 300-350гр.)
1 ч.ч. кафява захар
100 гр. масло
3 яйца
250 гр. Орехови ядки
Приготвяне:
Масленото тесто:
В купа пресяваме брашното, пудрата захар и ванилията, добавяме маслото и го намачкваме добре... сместа трябва да стане на трохи... след това прибавяме жълтъка, бакпулвера и размесваме много леко... добавяме водата и омесваме твърдо тесто, което оставяме да отпочине в хладилника.
Плънката:
Слагаме на котлона да се разтопят глюкозата и захарта, оставяме ги да поврът няколко минутки на слаб огън. Прибавя се маслото и се
разбърква, докато се разтопи добре. Получената смес се оставя да поизстине, но
трябва да остане течна. Яйцата се разбиват с карамелената маса с
миксер. Ако останат парчета неразбит карамел, се разпределят върху
тестото.
Отпочиналото тесто, изваждаме от хладилника, слагаме го в намаслена и набрашнена тавичка за пай, като оформяме борд отстрани. надупчваме блата с вилица и го слагаме да се пече в предварително нагрята на 180*С фурна за около 8-10мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар