Страници

14.01.2013 г.

Салата "Сицилиана"



ПРОДУКТИ:

1 пакет паста "Фузили"
250 - 300 гр. шунка или пушено месо - свинско или пилешко
250 гр. твърд кашкавал (Сирена - Гауда, Едам, Ементал или друго)
1/3 буркан кисели краставички
майонеза
кисело мляко
чесън
оцет
сол
подправки
1 сварено яйце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сварявате пастата според оказанието на пакета. Докъто тя се вари - нарязвате останалите продукти на малки кубчета.
Сварената паста отцеждате и оставяте да изстине, след което добавяте нарязаните на кубчета шунка, кашкавал и краставички. Овкусявате със сос от майонезата и киселото мляко (аз го правя 2:1 на 2с.л майонеза слагам 1с.л кисело мляко, вие го направете по ваш вкус), чесъна намачквам заедно с малко оцет и го добавям към сместа, сол на вкус и зелени подправки по желание  (аз не слагам). За декорация използвайте свареното яйце и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар