Страници

30.11.2013 г.

Бисквитки "Чийзкейк"

По рецептата на Йоли


 Продукти:

250гр. Крема сирене
150гр. Масло (на стайна температура)
175гр. Захар
1 яйце
1п. ванилия
1щипка сол
180гр. брашно
1/2ч.л. бакпулвер

100гр. ронливи чаени бисквити

Начин на приготвяне:

Омекналото масло и крема сиренето се смесват заедно, като първо ги намачквам с ръка, а след това ги разбърквам с миксера като добавям захарта. Прибявят се още яйцето, ванилията и солта. (Може да сложите и лимонова кора за допълнителен аромат.)
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя малко по малко към сместа като се бърка с лъжица. Получава се меко и лепкаво тесто. Сложете тестото във фризера за около 15-20мин.
Докъто чакате тестото да се охлади си натрошете чаените бисквити. Аз ги слагам в плик и ги мачкам с точилката до получаване на едри трохи.
От охладеното тесто се правят топчета, които се овалват в бисквитените трохи. Нареждат се в тава покрита с оризова хартия. Пекът се в предварително загрята на 180* фурна до златист цвят. Аз ги пекох 25мин., като на 15тата и 20тата минута разчупвах по една бисквитка да ги проверя.
(В оригиналната рецепта преди печене им се поставя по една обезкостена прясна череша в средата.)
Бисквитките стават меки с хрупкава коричка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар