Страници

30.09.2011 г.

Паста с три вида сирена "Tre Formaggi di Мо"

Продукти:
(за големи 2 порции)
300 гр. паста (най добре става с Фузили)
200-300 гр. пилешко филе (или бонфиле)
100 гр. топено сирене натурално
100-200 гр. Гауда
30-40 гр. Пармезан
прясно мляко (млякото не бива да е студено)
чесън
босилек (за предпочитане пресен)
риган

Приготвяне:
На тиган с малко мазнина (олио, зехтин) се запържва нарязаното на ситно пилешко месо (което е добр да сте си мариновали предварително предния ден), заедно с месото слагаме и чесън (може да срежем скилитката на 2 да го запържим и после да го махнем, а може и на по ситно да се нареже и да не се маха). След като се запържи месото, добавяме топеното сирене (на кубчета), настъргваме Гаудата и Пармезана и разбъркваме да се поразтопи, добавяме прясно мляко...наливаме го бавно и постепенно по малко, като същевременно разбърваме, до получаването на сос със средна гъстота (с гъстота на боза). Добре е докъто правим соса да сложим и пастата да се вари, като я оставяме леко несварена. Докъто соса е още на котлона, прецеждаме готовата паста и гореща я слагаме в тигана при соса, като преди това сме сложили нарязания на ситно пресен босилек и ригана. Бърка се известно време докъто пастата стане съвсем готова. Ако стане прекалено гъсто се добавя малко прясно мляко.

Това е рецепта която много обичам и правим доста често в къщи.
Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар