Страници

9.10.2011 г.

Brownies

Brownie - (от англ.) Мъничка фея





Продукти:
250 гр. Натурален шоколад
250 гр. масло
4 големи яйца (или 5 размер М)
300 гр. захар (аз сложих 250 гр.)
1 ванилия есенция (сожих 2 прахчета)
175 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
75 гр. лешник
75 гр. бял шоколад
75 гр. млечен шоколад

Начин на приготвяне:
Натуралния шоколад и маслото (на кубчета) разтапяме на водна баня. Нещо което научих за разтапянето на водна баня е че купата не трябва да допира водата. 
В друга купа разбиваме яйцата, захарта и ванилията. НЕ СЕ БЪРКА С МИКСЕР, използвайте тел за разбиване на яйца, ако нямате може и с вилица. Разбитите яйца слагаме също за малко на водна баня, за да оеднаквим температурата с тази на шоколада и маслото.
Добавяме бавно яйцата към шоколада и бъркаме с шпатула. Когато получим хомогенната смес започваме да добавяме брашното, към което сме сложили бакпулвера. Аз го добавях със сито, малко по малко за да не ми се получават грашки...през цялото време се бърка с шпатула...Става много гъсто кексово тесто...объркайте много добре. След това се добавят нарязаните на кубчета бял и млечен шоколад и наситнените лешници,разбърква се леко и се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се 20 мин. на 200*С. Аз го пекох 25мин. и се препече,така че много внимавайте за времето! Реже се на квадрати и се сервира.
Става страхотен десерт, който не изсъхва както обикновенните кексове и може да се яде и след 2-3 дни и е също толкова вкусно! Може да сервирате леко затоплен с топка сладлед или сметана.
Допълнение: Аз го пекох на вентилатор, на най-ниското положение на фурната.

1 коментар:

  1. Това е уникално :) Мисля да го пробвам вкъщи :) Ако имам нужда от помощ, ще ти пиша :)

    ОтговорИзтриване