Страници

12.10.2011 г.

Крем с грис и сладко от смокини






Продукти:
1 ч.ч Вода
1 и 1/2 ч.ч прясно мляко
2 к.ч. захар
1 к.ч. Грис
Сладко по избор (моето беше домашно от смокини)
Канела

Начин на приготвяне:
Водата и млякото слагаме в тенджерка на котлона и оставяме да заври, прибавяме захарта и разбъркваме с шпатула. Започваме да добавяме и грисът, като го сипваме на струя,малко по малко и през цялото време бъркаме. Изчакваме го да заври и продължаваме да бъркаме още 4-5 мин. Изваждаме от котлона и поставяме тенджерката в съд със студена вода и разбъркваме с миксер или с тел, до получаване на пухкава маса. Полученото кремче сипваме в купички на чието дъно сме сложили по малко сладко (или по повече, както прецените) и наръсваме с канела. Оставяме да се изстуди в хладилника. Може да сервираме по 2 начина...или в купичката както сме го разсипали, или да го обърнем в чинийка.
Да ви е сладко.

Допълнение: Не очаквах, че ще ми хареса този крем...имах някакъв неприятен спомен за Грис от детската градина...но се оказа че няма нищо общо и с удоволствие си хапвам от това кремче!

Няма коментари:

Публикуване на коментар