Страници

28.10.2011 г.

Кекс с орехи и ябълки





Продукти:
4 яйца
250 гр. кис. мляко
150 гр. захар
100 мл. мазнина
1 ч.л. канела
1/2 ч.л сода
120 гр. смлени орехи
360 гр. брашно
1 п. бакпулвер
3-4 бр. ябълки

Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Добавяме мазнината, киселото мляко със содата, канелата, смлените орехи, брашното със бакпулвера. Разбъркваме много добре. Настъргваме ябълките и ги оцеждаме след което ги добавяме към сместа. печем в намазнена и набрашнена кексова форма в предварително загрята на 180*С фурна. Сервираме поръсено с пудра захар.
Допълнение: Брашното се добавя малко по малко като се пресища.
                       Тестото става достра гъсто, това да не ви притеснява.
                       Бъркайте внимателно с миксер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар