28.10.2011 г.
Кекс с орехи и ябълки
Продукти:
4 яйца
250 гр. кис. мляко
150 гр. захар
100 мл. мазнина
1 ч.л. канела
1/2 ч.л сода
120 гр. смлени орехи
360 гр. брашно
1 п. бакпулвер
3-4 бр. ябълки
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Добавяме мазнината, киселото мляко със содата, канелата, смлените орехи, брашното със бакпулвера. Разбъркваме много добре. Настъргваме ябълките и ги оцеждаме след което ги добавяме към сместа. печем в намазнена и набрашнена кексова форма в предварително загрята на 180*С фурна. Сервираме поръсено с пудра захар.
Допълнение: Брашното се добавя малко по малко като се пресища.
Тестото става достра гъсто, това да не ви притеснява.
Бъркайте внимателно с миксер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар