Страници

29.09.2011 г.

Черен кекс




Продукти и приготвяне:
1*
   10 с.л. вода 
   1 п. (125гр.) масло
   1 п. (250гр.) маргарин
   1 и 1/2 ч.ч. захар
   3 с.л. тъмно какао

Всичко до тук се слага заедно в съд на котлона и се оставя да заври. Добре е маслото и маргарина да са пълномаслени. От заврялата смес отделяме 1ч.ч (оставяме да изстине) и към нея добавяме 1жълтък, разбъркваме с миксер (аз последния път го пасирах и стана много добра маслена глазура).
Към останалата част, лоято сме оставили да се поохлади се прибавя:
2*
   1 и1/2 ч.ч брашно
   1 бакпулвер (от 15гр на Castello), (понякога слагам 2, ако са на друга фирма и са по малки)
   1 белтък и 2 яйца разбити предварително на пяна.

Пече се в намазнена тавичка, в умерена фурна (180 градуса).
Като се изпече го оставяме да изстине и след това го заливаме с отделената смес.

Това е един от любимите ми кексове, дано и на вас ви хареса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар